Mel Gibson: De Heilige Geest werkt door deze film
Links bij dit artikel

De film laat vooral de geschiedenis zien rond het verraad, het proces, de dood en de verrijzenis van Jezus. Verschillende Joodse organisaties lieten zich kwaad uit over de film. Naar hun mening werden de Joden te wreed afgebeeld in de film, en dit zou wijzen op anti-semitisme. Maar deze beschuldigingen zijn door de leden van de christelijke organisatie Focus on the Family, die een voorvertoning van 'The Passion" bekeken, ontkracht. Hollywood staat belangstellend langs de zijlijn af te wachten of deze gewaagde en omstreden productie een flop wordt of een kassucces. De kosten van de film worden geschat op ruim 26 miljoen euro. De film is opgenomen in de studio's van Cinecitta in Rome en op locatie in grotten in Zuid-Italie. Even was er onduidelijkheid of de film wel ondertiteld zou worden, maar daar is een grote kans op. Gibson zelf zegt dat hij tijdens de opnamen elke dag de mis bijwoonde. Want: "We moeten volkomen zuiver zijn om zoiets te kunnen draaien". En: "Ik ben geen predikant of priester, maar ik denk dat de Heilige Geest door mij en deze film werkzaam is". Al tien jaar zou hij de behoefte voelen om deze film te maken. "En nu doe ik het, wat het me ook kost," aldus Gibson.

Inmiddels draait de film “The Passion of Christ” al in Amerika, Engeland en Australie. Dus het akkefietje met de distributeurs daar is opgelost. Maar het gevecht is nog niet over. Want er is nog steeds een kans dat deze film nooit te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen. Want er zijn groepen actief die het tegen proberen te houden dat de film in meer bioscopen te zien zal zijn.

Wat kan jij doen om te voorkomen dat deze film de Nederlandse bioscopen niet bereikt? Bidden is natuurlijk het begin. En voor de rest kan je in je nabije omgeving promotie gaan maken voor de film. Als iemand geinteresseerd is in de film, laat diegene de website van de film bekijken, dat is www.passion-movie.com.
Ook is het mogelijk om flyers te verspreiden, en deze kan je bestellen op de website.
www.Passion-Movie.com
Bekijk de Trailer (snelle internet-verbinding)
Bekijk de Trailer (langzame internet-verbinding)