Getuigenis- Wie ik? Ja jij!
Links bij dit artikel


Ik was sprakeloos. De voorganger kon niet weten van het Griekenlandproject, ik vroeg me af of hij ooit van Athletes in Action had gehoord. Dit was voor mij bedoeld. In de week daarna kreeg ik het bericht dat ik in de drie weken van het Griekenland-project, sowieso niets aan mijn studie kon doen. Ik kon niet anders dan meegaan naar Griekenland!

Aan het begin van 2002 werd ik door een teamgenootje uitgedaagd mee te gaan met een project van Athletes in Action naar Griekenland. Ik was fanatiek volleybalster en het idee was met een volleybalwedstrijdteam naar Katarini in Griekenland te gaan. Hoewel Griekenland niet direct boven aan mijn verlanglijstje van vakantiebestemmingen stond leek het me wel tof om daar te gaan volleyballen. Zeker omdat ik net een trainerscursus beachvolleybal had gedaan. Om meer informatie over dit project te krijgen ging ik een dagje mee naar de conferentie van Athletes in Action. Er kwam veel op me af tijdens die conferentie. Hoewel het volleyballen me erg aansprak wist ik na de conferentie: dit is niks voor mij; volleyballen vind ik echt gaaf, maar evangeliseren zie ik niet zitten, da’s niks voor mij.

Toch kon ik het niet van me af zetten. Ik bleef erover nadenken, terwijl mijn besluit toch vaststond. Uiteindelijk besloot ik het in gebed bij God te brengen. Ik bad: “Heer, mijn besluit staat vast. Ik ga niet naar Griekenland. Wanneer ik mee zou gaan, zou dat voor het volleyballen zijn en dat kan niet Uw plan zijn. Bovendien ben ik in die periode te druk met het afronden van mijn studie. Als het Uw wil is dat ik toch meega, maakt U het me dan duidelijk.” De zondag na dit gebed preekte de dominee over Mattheüs 28:16-20: “Ga dan heen, maakt alle volken tot mijn discipelen....” Dit kon niet waar zijn. Ik wilde het niet geloven. Dit was “toeval”. Vervolgens haalde de dominee 1 Corinthe 9:19-23 aan. (lees zelf maar even na wat daar precies staat). De uitleg was als volgt: “om anderen het Evangelie te brengen, moet je je soms aanpassen. Bijvoorbeeld aan de cultuur of gebruiken van het land. Niet als vrijbrief om maar aan alles mee te doen, want je moet wel naar eigen geweten handelen. Maar als je mensen in een ander land wilt bereiken met het Evangelie moet je de mensen begrijpen en laten zien dat je hen begrijpt. Als je bijvoorbeeld jongeren wilt bereiken en sport is een manier om met die jongeren in contact te komen en respect af te dwingen, moet je dat gebruiken.” Ik was sprakeloos. De voorganger kon niet weten van het Griekenlandproject, ik vroeg me af of hij ooit van Athletes in Action had gehoord. Dit was voor mij bedoeld. In de week daarna kreeg ik het bericht dat ik in de drie weken van het Griekenland-project, sowieso niets aan mijn studie kon doen. Ik kon niet anders dan meegaan naar Griekenland!

https://prolesanpure.com/
Geen overgewicht meer!
https://prolesanpure.com/

Het project zelf was een aaneenschakeling van bijzondere, gave, emotionele en toffe gebeurtenissen. Ik heb er ontzettend van genoten en vooral veel van geleerd. De laatste dag van het eigenlijke project waren we te gast bij een christelijk kinderkamp. Henk Stoorvogel (directeur van Athletes in Action en teamleider tijdens het project) sprak over Lukas 13:6-9. Waar het gaat over de gelijkenis van de vijgeboom die al drie jaar geen vrucht heeft gedragen. Henk vertelde hoe hij daar ooit een bijbelstudie over had, samen met een stel vrienden en hoe ze elkaar de vraag hadden gesteld wat hun vrucht de afgelopen drie jaar was geweest. Direct realiseerde ik me dat het drie jaar geleden was dat ik belijdenis had gedaan. En wat was mijn vrucht de afgelopen drie jaar? Wat had ik gedaan om te bouwen aan God’s Koninkrijk? Ik had nog een jaar de tijd om daar verandering in te brengen. Na het project is mijn leven enigszins op z’n kop gezet. Mijn persoonlijke relatie met Jezus is gegroeid. Bouwen aan God’s Koninkrijk is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. God heeft mij een hart voor jongeren gegeven en ik mag mijn talenten inzetten om hen te bereiken met het Evangelie!

Groetjes,
Annemieke ten Brinke,
teamlid gebedsteam Reloaded

Athletes In Action
Griekenland