Sfeerverslag: Het vaderhart van God
Links bij dit artikel

Hoe krijgt Reloaded het toch voor elkaar? Zit ik een half uur geleden nog op mijn balkon met een biertje in de zon te aarzelen of ik zal gaan, zit ik nu in de halfdonkere aula van de Passie en denk ik niet eens meer aan dat biertje!


De reden mag duidelijk zijn: zodra de speciale Reloadedband begint te spelen heeft de sfeer me te pakken. Die band is goed! En mocht ik me vervelen dan duurt dat niet lang. Met een filmpje worden we meegenomen naar de blind date van een vrouwelijk persoon. Ze heeft haar date opgepikt op MSN en gaat nu een bioscoopje met hem pakken. Maar helaas komt die vent niet opdagen, ze voelt zich nu toch wel stom en minderwaardig. Voor de duidelijkheid -zoals ons even later wordt meegedeeld- : wij hoeven ons niet stom of minderwaardig te voelen. Relax, en wees jezelf. Vervolgens komt de band accepella op en neemt ons mee in een stukje aanbidding. God if we call out your name will You meet us here? vragen we zingend. Thema van de avond is 'Het vaderhart van God'. Het mimeteam zet dat neer met een stuk over de verloren zoon.

https://prolesanpure.com/
Geen overgewicht meer!
https://prolesanpure.com/
En dan opeens staat er -zoals ie het zelf omschrijft- een blonde gast op het toneel. Het is jongerenwerker Corjan die ons meeneemt in het leven van Zacheus. Hoe hij daar zat hoog verscholen achter zijn bladeren en toen opeens een uitnodiging van Jezus kreeg om met hem te eten. In hoeverre zitten wij nog achter onze bladertjes? Hij schetst de jongerencultuur; de roep om liefde ook van de bekende zangeres Anastacia en andere zangers en acteurs. En wijzelf? Durven we Jezus aan te kijken vanuit onze verstopplek? Hij is boeiend, die blonde gast. Heeft humor, speelt wisselende rollen en houdt ons allemaal even vast. Daarna een luistermoment, God of the moon and stars is een lied wat je niet loslaat. En wil je erover doorpraten dan kan je altijd terecht bij het oplaadteam achter in de zaal. Na nog wat zingen is het al weer voorbij, maar niet helemaal. Bij de uitgang krijgen we een liefdesbrief mee. Nieuwsgierig naar de inhoud? Gewoon volgende keer naar Reloaded komen want daar wordt elke keer wel een stukje van de inhoud verklapt.

tekst: Mirjam van Pelt

Bekijk de Reloaded foto's
Lokatie en
routebeschrijving
Reloaded