Choose Freedom
Links bij dit artikel

Ooit gehoord van het Vrijheidsbeeld Bevrijdingsfront? Nee, echt niet?? Geen nood, ik had er ook nog nooit van gehoord voordat ik een paar typetjes van dat Bevrijdingsfront bij Reloaded tegen het lijf liep. Of ik mijn handtekening wilde zetten voor een actie om het vrijheidsbeeld los te wrikken van haar fundamenten. Het vrijheidsbeeld wil namelijk ook wel eens op vakantie. Heel logisch, vond ik, dus ik zette mijn handtekening. In de hal klonk angstig geroep mij tegemoet; ‘Help ik zit vast, help wie kan mij bevrijden!’ Daar zat een meisje vastgeklemd tussen twee winkelwagentjes en niemand deed wat! Ik dus ook niet en ik liep er angstvallig voorbij… welke verrassingen zouden me nog meer te wachten staan!?

Mocht ik het thema nog niet helemaal doorhebben dan werd dat me wel duidelijk bij de eerste clip; mensen op zoek naar vrijheid. Choose freedom! En met de band kwam ik helemaal in de stemming. Ook een paar goeie Nederlandstalige toppers; van mij kon de avond beginnen. Dit keer geen preek bij Reloaded maar het wereldberoemde mimeteam Mimeystry uit Amerika. The Storyteller heette het stuk; angst, zwakheid, bezorgdheid, hebzucht en boosheid werden verbeeld. En dan komt de verpersoonlijking van Jezus met een salto de zaal binnen (Ja natuurlijk, waarom zou Jezus geen salto hebben kunnen maken?). Hij maakt korte metten met die vijf verkeerde zaken. En jij, zit jij nog vast aan angst, zwakheid, bezorgdheid, hebzucht of boosheid? Ben je slaaf of ben je vrij… als je het gevoel hebt dat je daar eens over wilt praten, kan je terecht bij de blauwe lampjes waar het Reloaded-oplaadteam weer klaarstaat.

https://prolesanpure.com/
Geen overgewicht meer!
https://prolesanpure.com/

Are you free? ‘Ja,’ zing ik mee met de band: ‘I’m free! We’ve been forgiven. Gods grace had broken my chains and I’m free!’ Dan volgt een getuigenis van Annemarie; een meisje dat het zonder God probeerde maar uiteindelijk toch weer bij Hem uitkwam. In alle eenvoud sterk. Net als het laatste lied ook in alle eenvoud sterk is: Vader dank u wel, vader dank u wel, vader dank u wel voor wie U bent! En na nog even lekker nafeesten op de muziek ga ik met dat gevoel naar huis.

Mirjam van Pelt

Bekijk de Reloaded foto's